Home / Nieuwste trends / Festival kapsels doe je dit seizoen wilt uitproberen

7 Festivalkapsels die je dit seizoen wilt uitproberen!

Na 2 jaar binnen zitten mogen we weer! Het festivalseizoen is van start gegaan. De zonovergoten festivals staan niet alleen maar in het teken van muziek, het gaat ook heel erg om de looks die er gedragen worden tijdens een festival. 


Opvallend is dat dit jaar de festivalkapsels niet zo veel verschillen met de haartrends die we op de lente/zomer catwalks zagen. Denk aan de bloemenknotjesnonchalante vlechtjesglitters. Deze vrolijkheid en variatie in de haarlooks heeft waarschijnlijk te maken met de lockdown zoveel ideeën die 2 jaar niet gedragen konden worden op een festival. Des te meer reden om nu tijdens een festivalseizoen lekker veel aandacht te besteden aan jouw kapsel. Laat je inspireren door de favoriete festivalkapsels van Trendsinkapsels.


Nonchalante vlechtjes

Een haarstijl die we veel gaan zien in het festivalseizoen. Simpele vlechtjes op verschillende manieren. Je vlecht de voorste twee plukken in twee dunne vlechtjes vlecht eventueel een veertje, een stukje stof of leer mee en je hebt binnen no-time een festivallook te pakken. Vlechten door je hele haar is ook iets wat we gaan zien combineer zit met mooie haaraccessoires zoals beads, kleine ringen of diamantjes die je coupe een leuke twist geven.
Futuristische space knotjes

Als je wat fijner of dunner haar hebt, is dit een geweldige look die je kan dragen tijdens een festival. Met doorzichtige elastiekjes die mooi wegvallen in de kleur van je haar maar je knotjes dit kunnen er 2 of 3 of misschien wel 4 en zet ze vast met een speldje. Het geeft een futuristische vibe en het draagt gemakkelijk de hele dag door het blijft goed op zn plek zitten jij hoeft je deze dag geen zorgen te maken of je kapsel

Tip; Maak de scheidingen extreem recht voor een mooi resultaat. 
Bubble braid 

Er zijn verschillende manieren en stijlen om je bubble braid te dragen. Zo maak je een bubble braid; 

  • First things first: borstel je haar goed door. Prep je haar met een textuurspray, zodat de bubbels straks goed blijven zitten. 
  • Bind je haar met een doorzichtig elastiekje vast in een paardenstaart en bepaal je look. Sporty spice je ding? Gooi je haar omhoog en zet het vast midden op je hoofd.

    Liever casual losjes? Maak een middelhoge paardenstaart en trek nonchi wat plukjes los.

    Classy strak? Bind je haar netjes en glad naar achteren, in een lage paardenstaart. Ook cool: maak twee lage staartjes.
  • Pak nog een elastiekje en knoop deze een paar centimeter lager (vanaf je paardenstaart) in je haar. Trek dit plukje iets losser met je vingers, zodat er een soort van bol-effect ontstaat.
  • Herhaal deze stap (steeds een paar centimeter lager) een paar keer, totdat je bijna onderaan bent aangekomen. 
  • Trek de bobbels met je vingers, één voor één, nog wat losser voor een messy-effect. Spray wat haarlak en klaar! 

Glitters 

Als je al eens op een festival bent geweest, weet je dat de glitters letterlijk om je oren vliegen. Overal en bij bijna iedereen kom je de glitters tegen, op de wangen, armen, hals! Maar dit jaar in 2022 dus ook in je haar! Kies eens voor glitters ter hoogte van de scheiding van je haar, zodat jouw coupe extra opvalt. 

Bloemen 

Tijdens een festival mag je wel een opvallen! Think out of the box! Ga uit je comfortzone en kies voor een grote bloemenkrans of bloemen voor in je haar. Het voegt kleur toe aan iedere look, het geeft een zomers gevoel en het is iets wat je niet snel zou dragen in het dagelijks leven. Grijp je kans tijdens een festival voor wat extra flowerpower

Gekleurd haar 

Bij een de vrolijke festivalsfeer past een gekleurde coupe perfect. Speciaal voor een festival kun je een keer iets anders proberen door te gaan voor een tijdelijk kleurtje die je er gewoon na een dag weer uitwast. Ga voor een mooie pasteltint in haar. Kies jij ervoor om je hele haar een andere kleur te geven, kleur je alleen je punten of breng je meerdere kleuren aan in je haar? 
Haaraccessoires 

Accessoires zijn niet alleen voor je oren of voor om je vingers. Versier je haar dit jaar met accessoires zoals kleine gekleurde knipjeshaarspelden met tekst of ringetjes voor in jouw vlechten. Zo creëer je al snel een festivallook waar je blij van wordt!Meer nieuwe trends van trends in kapsels


Het verschil tussen highlights en lowlights

Je haar nét iets meer diepgang en textuur geven? Dit kan makkelijk met highlights of lowlights, maar wat is eigenlijk verschil tussen deze twee? En wat zijn babylights? Wij leggen het je uit!

Super chic met een kort kapsel

Volgens de haartrends voor 2022 gaan we alle haarlengtes dragen, ook korte kapsels. Dit korte kapsel is ongelooflijk stijlvol. Inspiratie nodig voor je korte haar? Of ben je jouw lange lokken zat en wordt het tijd voor iets nieuws?

Nieuwe haarkleur voor 2022; Dit kun je verwachte

Haarkleuren 2022: ontdek hier de mooiste haarkleuren voor vrouwen voor 2022. Vorig jaar zagen we veel grijze haarkleuren en felgekleurde haarkleuren, dit jaar zullen we veel meer natuurlijke haarkleuren spotten in het straatbeeld.