Home / Nieuwste trends / Highlights en lowlights je haren verven je kunt er niet meer om heen.

Het verschil tussen highlights en lowlights

Je haar nét iets meer diepgang en textuur geven? Dit kan makkelijk met highlights of lowlights, maar wat is eigenlijk verschil tussen deze twee? En wat zijn babylights? Wij leggen het je uit! 


Wat zijn highlights?

Highlights zijn eigenlijk gewoon verf streepjes in je haar. Deze streepjes zijn lichter dan je eigen haarkleur. Juist door een paar tintjes lichter te gebruiken dan je eigen coupe, zorgen ze voor een fris sunkissed effect. Het is gebruikelijk om twee of drie tinten lichter dan je eigen haarkleur te gaan met de highlights. Heb je bijvoorbeeld zwart haar? Ga dan voor een donkerbruine highlight. Het doel van de highlights is dan ook om je haar lichter te maken en meer diepte te geven.


1 / 2

Wat zijn lowlights?

Lowlights zijn eigenlijk het tegenovergestelde van highlights. Hierbij worden er donkere verf streepjes in je haren gezet. Lowlights worden vaak gebruikt om nuance in je haren te brengen en om bijvoorbeeld te blond haar weer te neutraliseren naar een mooie gezonde haarkleur.  Wat zijn babylights?

Ben jij al bekend met babylights? Dit zijn hele subtiele lights, meestal in de vorm van highlights. Ze geven je coupe een extra zomers effect, zonder het duidelijke effect van een kleuring. Heel natuurlijk dus! Het lijkt alsof je haar is opgelicht door de zon. De babylights zitten dan ook niet door het hele haar, maar zijn juist heel fijn en bevinden zich op je kruin en rondom je gezicht. Waarom babylights? Het zijn fijne highlights om je coupe op te frissen. Ook ideaal wanneer je liever je haren niet verft. De techniek kan worden toegepast bij iedere haarkleur.Hoe worden de lights in je haar gezet?

Er zijn heel veel verschillende manieren om high- en lowlights in je haren te laten zetten. Wij beschrijven de bekendste.

De folietechniek: deze techniek wordt het meest gebruikt. Door middel van aluminiumfolie worden plukjes haar lichter of donkerder gemaakt. Een voordeel van deze techniek is dat je dichter bij de aanzet van het haar kan komen en zelf kan bepalen waar jij je folie plaats voor het gewenste effect. Deze techniek makkelijk is in het bijwerken van uitgroei.


De kamtechniek: Dit is een snellere techniek en wordt vaak gebruikt in de kortere lengtes. Hierbij kam je eigenlijk gewoon de verf door je haar. Dit geeft een natuurlijk en nonchalant effect. 


De muts: deze techniek bestaat al lang en wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt. In de muts zitten kleine openingen. Door deze kleine gaatjes worden er plukjes naar buiten getrokken en geverfd.


Wat past het beste bij jouw haar?

Wanneer je een donkere haarkleur hebt en je klaar bent voor een frisse look, zijn highlights de beste optie. De highlights geven een fris en luchtig effect. Ook mensen met blond haar kunnen voor highlights gaan. Dit om het haar nét wat blonder te maken en extra diepgang te geven.

Lowlights worden voornamelijk in licht haar gezet. Heb je dus een lichtere haarkleur? Dan zou eventueel een donkerdere kleur, zoals kastanjebruin in je haar kunnen zetten. Kies bij het uitzoeken van de haarkleur altijd twee tot drie tinten afwijkend van je eigen haarkleur.Meer nieuwe trends van trends in kapsels


9 tips voor de juiste haarverzorging

Met deze tips zorg je ervoor dat jij je haren goed verzorgd. Behandel je haar met liefde.

Nieuwe haarkleur voor 2022; Dit kun je verwachte

Haarkleuren 2022: ontdek hier de mooiste haarkleuren voor vrouwen voor 2022. Vorig jaar zagen we veel grijze haarkleuren en felgekleurde haarkleuren, dit jaar zullen we veel meer natuurlijke haarkleuren spotten in het straatbeeld.

Super chic met een kort kapsel

Volgens de haartrends voor 2022 gaan we alle haarlengtes dragen, ook korte kapsels. Dit korte kapsel is ongelooflijk stijlvol. Inspiratie nodig voor je korte haar? Of ben je jouw lange lokken zat en wordt het tijd voor iets nieuws?