Home / Nieuwste trends / Is het effect van haartransplantatie blijvend? In deze blog vind je het antwoord

Is het effect van haartransplantatie blijvend?

Is het effect van haartransplantatie blijvend? Ben je een haartransplantatie aan het overwegen? Dan is het heel normaal dat er nog een aantal vragen door je hoofd spoken. Veel mensen zijn benieuwd of een haartransplantatie blijvend is. Een duidelijk antwoord geven op deze vraag is zo makkelijk nog niet! Maar we doen ons best voor een goede uitleg. 

Of een haartransplantatie blijvend is? Dit is van verschillende factoren afhankelijk. Als je een haarimplantatie ondergaat, wil je uiteraard dat het resultaat blijvend is. Bij de meeste transplantaties is dat ook het geval. Je geniet dan de rest van jouw leven van de haartransplantatie. En dus niet voor een periode van bijvoorbeeld 5 of 10 jaar.

Om je leven lang te kunnen genieten van je transplantatie moet je wel op enkele zaken letten:


Kies altijd voor een specialist. Alleen een specialist is in staat om de haarimplantatie op de juiste manier uit te voeren. Kies daarom altijd voor een specialist of kliniek die goed aangeschreven staat. Ga altijd voor de nieuwste techniek, in de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Het advies is dan ook om altijd voor een moderne technologie te kiezen, zoals de FUE techniek.

De FUE techniek wordt door velen als de beste haartransplantatie methode van dit moment gezien. Nadat je een haartransplantatie ondergaan hebt, zal je af en toe voor controle terug moeten komen. De instructies die je tijdens deze controles te horen krijgt, moet je heel goed opvolgen. Alleen als de nieuwe haartjes de ruimte krijgen om te groeien, kunnen deze blijvend aan blijven groeien. Dat krijg je voor elkaar door de perfecte nazorg aan je eigen haren te leveren.

Als je een haartransplantatie overweegt, is het advies om je goed in te lezen.

Verdiep je in alle mogelijkheden en laat je uitgebreid informeren door specialisten.


5 Feiten die je nog niet wist over haartransplantatie

1. De eerste geslaagde haartransplantatie

De eerste tekenen van wat men verstaat onder een geslaagde haartransplantatie dateert uit het jaar 1822. De medisch student Diffenbach voerde in Würzburg (Duitsland) samen met de professor Dom Unger experimentele behandelingen uit. 

Dit deden zij bij zowel mensen als dieren. Ze transplanteerde op een bepaald moment haren van het behaarde gebied naar een kaal gebied.

De professor Unger en de student Diffenbach waren toen al van mening dat kaalheid, mede dankzij haartransplantatie, op den duur zeldzaam zou zijn.

 

2. Je haar gaat niet meteen groeien

Niet schrikken als je net een haartransplantatie achter de rug hebt: een van de meest voorkomende verschijnselen is… haaruitval van de net getransplanteerde haren. 

Is er iets niet goed gegaan? Integendeel. Het uitvallen van de haren is een natuurlijke ‘afweerreactie’ van het lichaam op die ingreep. Op het verplaatsen van haarfollikels heeft het menselijk lichaam nooit gerekend. Gevolg; de haarzakjes schieten in de stress. 

Het is een gebruikelijk beeld bij 95 procent van de haar ingrepen. Meestal beperkt zich dit tot de eerste twee weken. Daarna gaat het haar gewoon weer groeien. Dat nieuwe haartje wordt 4 maanden na de behandeling zichtbaar. 3. Er is verschil tussen kaalheid bij mannen en bij vrouwen

Kaal is kaal. Of niet? Niet helemaal. Mannen worden meestal pleksgewijs kaal: op één plek dus. Bij vrouwen wordt het haar vaak dunner, de haaruitval is dan meer over de hoofdhuid verdeeld. Daarom is het verplaatsen van haren niet voor iedereen een oplossing. 

Vrouwen kiezen bijna altijd voor een haarsparende FUE-haartransplantatie: alleen het deel waar de haartjes worden weggehaald, hoeft dan kort te worden geschoren. Daar valt lang haar na de behandeling mooi overheen. 

Bij mannen wordt al het haar voor de behandeling korter geschoren, zodat het na de transplantatie gelijktijdig groeit. 


4. Er zijn bijna altijd haren te vinden voor een transplantatie

Er is vrijwel altijd wel een haar te vinden voor haartransplantatie.

Ooit geweten hoeveel haren er op een ‘gemiddelde’ hoofdhuid aanwezig zijn? Het is even lastig tellen, maar deskundigen houden het erop dat een hoofdhuid 100.000 tot 150.000 haarzakjes bevat! Het aantal haren daalt wel als we ouder worden. Als baby beginnen we met 1000 haren per vierkante centimeter, maar 25 jaar later zijn er nog ‘maar’ 600 van over. 

Die paar haren die nodig zijn om uw hoofdhuid weer een volle aanblik te geven, zijn dus écht wel ergens te vinden. En komen die haren ook nog eens uit een voller gebied op de hoofdhuid, dan is het optische effect bijna te verwaarlozen.


5. Het effect van haartransplantatie is blijvend

Een haartransplantatie is niet iets wat om de vijf of tien jaar hoeft te worden herhaald. Het resultaat is namelijk blijvend. 

Zodra de haarzakjes zich hebben hersteld van de ingreep, groeien ze door op hun nieuwe plek op de hoofdhuid. Niet voor niets zijn er klinieken die hun cliënten een levenslange garantie beloven!Meer nieuwe trends van trends in kapsels


7 Festivalkapsels die je dit seizoen wilt uitproberen!

Na 2 jaar binnen zitten mogen we weer! Het festivalseizoen is van start gegaan. De zonovergoten festivals staan niet alleen maar in het teken van muziek, het gaat ook heel erg om de looks die er gedragen worden tijdens een festival.

Dit zijn dé nieuwe haartrends van 2022

Tijd voor wat haar inspiratie! In 2022 komen er weer een heleboel nieuwe trends aan, van beauty tot fashion. Maar ook de haartrends mogen we natuurlijk niet vergeten. Heb je zin om in het nieuwe jaar de schaar in je haar te zetten?

Nieuwe haarkleur voor 2022; Dit kun je verwachten

Haarkleuren 2022: ontdek hier de mooiste haarkleuren voor vrouwen voor 2022. Vorig jaar zagen we veel grijze haarkleuren en felgekleurde haarkleuren, dit jaar zullen we veel meer natuurlijke haarkleuren spotten in het straatbeeld.