Home / Tips / Met deze 9 tips verzorg jij je haar op de juiste manier

9 tips voor de juiste haarverzorging


1. Was je haar niet te vaak 

Veel mensen maken de fout om hun haar te vaak te wassen. Dit kan schade aan je haar aanbrengen. Hoe vaak je je precies moet wassen dat verschilt een beetje per persoon. Was je haar in ieder geval niet vaker dan drie keer per week. In het begin zal dit lastig zijn en vet aanvoelen, maar dit wordt op een gegeven moment wel minder. Je haar moet er even aanwennen dat het wat minder vaak wordt gewassen. Geduld is een schone zaak. Is je haar vet maar is het nog geen tijd om te wassen? Gebruik een klein beetje droogshampoo en je vette look verdwijnt als sneeuw voor de zon!


2. Koop een goede shampoo en conditioner 

Voor goede producten moet je wellicht iets dieper in de buidel tasten, maar het verschil is duidelijk zichtbaar. Veel mensen maken de fout door hun shampoo en conditioner bij de supermarkt te kopen. Het kan geen kwaad maar het verzorgd je haar ook niet. Je haren hebben verzorging en voedingsstoffen nodig en dat zit helaas voor die prijs in de flessen van de supermarkt niet. Goedkopere producten bestaan voor 80% uit water en de wat duurdere producten voor 20%. Koop je shampoo en conditioner liever bij de kapper of online. Je zult het verschil merken!


3. Laat de föhn en stijltang zoveel mogelijk links liggen

We snappen best dat je af en toe de föhn en stijltang wilt gebruiken. Probeer dit echter tot een minimum te beperken en laat je haar zoveel mogelijk aan de lucht drogen. De hitte van een föhn of stijltang is namelijk allesbehalve goed voor je haar en kan de nodige schade aanrichten. Als je dan toch graag de föhn wilt gebruiken, zet hem dan nooit op de heetste stand, zet hem niet heel dicht op je haar en gebruik hitte beschermende producten.


4. Breng regelmatig een bezoekje aan de kapper 

Laat regelmatig je haren knippen. Een bezoekje aan de kapper kan geen kwaad, zodra je gespleten haarpunten hebt is knippen echt nodig. Wacht niet te lang met naar de kapper gaan, anders splijten je punten verder door en zal er meer van je haren afgeknipt moeten worden. Bovendien ziet je haar er na een bezoekje aan de kapper meestal meteen glanzender uit.


5. Pas op met heet water en spoel je haar af met koud water 

Pas op met te heet water, hierdoor kan je haar beschadigd raken. Koud water is juist heel goed voor je haar. Het is begrijpelijk dat je geen zin hebt om minutenlang onder een koude douche te staan, maar je kunt natuurlijk wel afspoelen met koud water.


6. Kies voor een spoeling in plaats van een haarverf

Haarverf is nu eenmaal niet goed voor je haar. Zeker het lichter maken van je haar kan op den duur voor een broze haardos zorgen. Als je dan toch graag een ander kleurtje in je haar wilt, kun je beter voor een spoeling gaan. Laat dit bij de kapper doen voor het beste en mooiste resultaat! Ga je er wel zelf mee aan de slag zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. We willen natuurlijk niet dat het mis gaat. 7. Bescherm je haar tegen de zon

Je hebt vast wel eens gemaakt dat je haar stroef en droog wordt van te veel zon. Het beste is om je haar zoveel mogelijk te beschermen tegen direct zonlicht. Draag het liefst een pet of hoed als je in de zon gaat. Daarnaast bestaan er speciale sprays die je haar tegen de schadelijke effecten van zonlicht behoeden.


8. Zorg voor een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl kan bijdragen aan die felbegeerde haardos. Groene groenten, zalmfilet, bonen en eieren zijn voorbeelden van voeding die goed zijn voor je haar. Ook regelmatig bewegen is een aanrader. Stress is uit den boze: dit kan zelfs haaruitval veroorzaken.


9. Borstel niet te hard en niet als het nat is

Uiteraard moet je je haar regelmatig borstelen of kammen. Je haar te vaak borstelen is echter – in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht – juist niet goed voor je haar. Hier wordt je haar juist niet mooier van. Het kan dan namelijk beschadigen en sneller vet worden. Borstel of kam het daarnaast nooit als het nog nat is. Het is dan namelijk heel kwetsbaar.


Meer tips van trends in kapsels

Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar gebruiken we de stijltang wel op de juiste manier?

Voor of na de vakantie je haren knippen?

De vraag die vaak gesteld wordt in de kapsalon elke zomer opnieuw; Is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Hierover zijn de meningen verdeeld! Wij vertellen je hoe wij erover denken.

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven.