Home / Tips / Alles wat je moet weten over de stijltang

Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar voordat je er enthousiast mee aan de slag gaat zijn er een aantal zaken die goed zijn om te weten.


1. Borstel je haar voor het stijlen

Ontwar je haar goed zo glijd je stijltang gemakkelijker door je haar. 

2. Zet je stijltang niet te heet

Hoewel de meeste stijltangen tot 230 graden verwarmd kunnen worden is dit niet altijd het beste. Voor dik haar een maximum van 200 graden, en bij dun fijn haar een maximum van 180 graden.

3. Zet hem ook niet te laag

Bij een lage temperatuur zul je vaker met de stijltang door je haren gaan, wat uiteindelijke slechter is voor je haar. 

4. Bescherm je haar tegen de warmte van de stijltang

Zorg dat je een hittebeschermend product op je haar aanbrengt voordat je je haar gaat stijlen. Je haar heeft aardig wat te lijden van de extreme hitte van de stijltang.5. Gebruik je stijltang niet op nat haar

Maak de stijltang een sissend geluid? Dat is geen goed teken. Laat je haren helemaal drogen. Zodra en nog vocht aanwezig is in je haren zal de stijltang je haar verbranden. 

6. Houd de stijltang niet te lang op 1 plek in het haar

Blijf niet te lang op dezelfde plek hangen maar blijf de stijltang bewegen. Zo heeft je haar het minste last van de hitte.

7. Stijl je haar van boven naar beneden

Begin bij de wortels van je haren met stijlen zo weet je zeker dat je hele pluk stijl hebt gemaakt. Voor meer volume hou je het haar omhoog terwijl je het stijlt, krijg je glad haar maar wel veel meer volume bij de haarwortels.

8. Maak je stijltang schoon

De hittebeschermende producten die je gebruikt om je haar te beschermen kunnen zich ophopen in je tang. Hierdoor verdeelt de hitte minder goed en de opgehoopte producten kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat je stijltang kapot gaat. Meer tips van trends in kapsels

Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar gebruiken we de stijltang wel op de juiste manier?

Voor of na de vakantie je haren knippen?

De vraag die vaak gesteld wordt in de kapsalon elke zomer opnieuw; Is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Hierover zijn de meningen verdeeld! Wij vertellen je hoe wij erover denken.

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven.