Home / Tips / Blijf je haar verzorgen! Ook tijdens je vakantie

Blijf je haar verzorgen ook tijdens je vakantie!

Zon, zee, strand, mooie omgeving, leuke activiteiten, goed gezelschap, een beach body en stralend haar. Dat is wel zo’n beetje de ideale vakantie. 

Een goede start op vakantie met stralend glanzend haar, maar na een week vakantie ziet dat haar er wel even wat anders uit namelijk als een bosje droge stro! Hoe voorkom je deze haar situatie tijdens je vakantie?

De shampoo voor op vakantie

Gebruik jij thuis al het beste van het beste voor je haar? Die ene shampoo en conditioner geadviseerd door je kapper? Heel goed daarom ga jij met deze prachtige glanzende bos haar ook op vakantie. Helaas zal deze shampoo een ander effect hebben op vakantie.. Dit komt omdat je met andere factoren te maken hebt dan thuis.

Denk bijvoorbeeld aan het water wat uit de douche komt heel anders als in Nederland. In maar weinig landen is het kraanwater kwalitatief zo goed of beter als in Nederland. In veel vakantielanden is het helaas slecht gesteld met het kraanwater. Niet alleen kwalijk als je het drinkt, maar ook als je het gebruikt om bijvoorbeeld je gezicht te reinigen, je tanden te poetsen of om te douchen.

De echte boosdoeners voor je haar zijn natuurlijk de zee, het strand en het zwembad.


Vraag je kapper om advies welke shampoo en conditioner eventueel een haarmasker het beste werkt voor op vakantie! Verschillende merken hebben speciaal ontwikkelde lijnen voor op vakantie! Mijn favoriet de Kerastase soleil.

Kérastase Soleil Bain Après-Soleil is een hydraterende aftersun voedende shampoo met een heldere, transparante gel textuur voor zacht, glanzend haar! Deze shampoo is verrijkt met kokosnoot water voor het verwijderen van chloor, zout en zand residuen, om het haar te reinigen van zijn uitdrogende effecten. Deze lijn bestaat uit 4 producten de shampoo, leave-in (de conditioner die je niet uit hoeft te spoelen), een haarmasker en de beach spray handig voor op het strand zo blijft je haar in model en beschermt het haar tegen de vakantie prikkels.

De belangrijkste eigenschappen bij het aanschaffen van haar verzorging;Wat kun je nog meer doen om je haar te beschermen?

Lekker een aantal baantjes gezwommen in het zwembad? De hele dag in de zee gelegen met een snorkel om al het mooiste te spotten onder water? Zorg er dan voor dat je elke keer als je uit het water komt je bij de dichtstbijzijnde douche even je haren vrij maakt van chloor of zout. Zo zorg je ervoor dat je haar niet uitdroogt spray daarna in met de beach spray en klaar om te genieten van de zon!

Draag jij je haren het liefste de hele dag in een knot zodat je er geen last van hebt tijdens het zonnen? Borstel je haren ‘s morgens goed door behandel je haar met olie (een beetje extra kan geen kwaad) maar een staart met daarin een vlecht en daar je haar op in een knotje. Zo krijgt je haar de hele dag door de juiste voeding binnen en kom je er gemakkelijk met een borstel doorheen.


Een Hoed

Zo heb je eindelijk eens een goede reden om de zomerhoed te dragen die al jaren op de kast ligt, vergeet hem dus niet mee te nemen op vakantie! Een hoed heel veel voordelen tijdens je vakantie. Ten eerste staat z’n hoed super leuk bij je zomeroutfits, maar ook omdat een hoed de ideale manier is om je hoofdhuid en je haar te beschermen tegen de felle zon. Het verbranden van je hoofdhuid heeft namelijk vervelende gevolgen zoals het vervellen van je voorhoofd, het verbranden van de hele scheiding in je haar hier moet je echt mee uitkijken want een verbrande hoofdhuid kan leiden tot haaruitval.Meer tips van trends in kapsels


Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar gebruiken we de stijltang wel op de juiste manier?

Voor of na de vakantie je haren knippen?

De vraag die vaak gesteld wordt in de kapsalon elke zomer opnieuw; Is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Hierover zijn de meningen verdeeld! Wij vertellen je hoe wij erover denken.

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven.