Home / Tips / Feiten over je haar

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven. Hier een paar leuke feiten op een rij over haar. 


De groei van je haar

Je haar groeit sneller in de zomer dan in de winter. Dat komt door de zon, soms groeit het ‘s zomers wel twee keer zo snel als normaal. Ons haar groeit gemiddeld zo'n 1 á 2 cm per maand in de zomermaanden kan dit tussen de 3 á 4 cm zijn per maand. Verzorg je haar wel goed tijdens de zomer deze periode vraagt veel van je haar waardoor het sneller beschadigd.


Zolang leeft je haar

Voor sommigen misschien wel de langste relatie ooit. De relatie met je haar een haar blijft tussen de 2 en 7 jaar leven op je hoofd. Daar dat is zo is verliezen we ongeveer tussen de 60 en 100 haren per dag.Je haar is sterker dan je denkt

Een enkele haar kan ongeveer 100 gram dragen. Ga er vanuit dat je ongeveer 120.000 haren op je hoofd hebt dit betekend dat een hele bos haar tussen de 9.000 en 15.000 kilogram kan dragen!

Wanneer is kaalheid echt zichtbaar

Je zult het niet geloven maar kaalheid is pas zichtbaar als 50% van het haar is uitgevallen. Wil je dan nog je haar probleem aanpakken dan heb je een beetje te laat. Zorg er dus altijd voor dat je goed voor jezelf zorgt. Dit doe je door de vitamines in de nemen die nodig zijn voor huid en haar.


Waar bestaat een haar nou eigenlijk uit

Een haar bestaat voor 5% uit zwavel, 6% uit waterstof, 17% uit stikstof, 21% uit zuurstof en maar liefst voor 50% uit koolstof. Ongeveer 90% van een haar is keratine. Haren bestaan trouwens uit hetzelfde materiaal als nagels!


Zoveel haar heb jij op je hoofd

Hoeveel haren je op je hoofd hebt, hangt onder andere af van je haarkleur. Blondines hebben de meeste hoofdharen, dat zijn er gemiddeld 150.000. Vrouwen met bruin of zwart staan op plek twee en hebben er zo’n 100.000 à 110.000. Roodharigen hebben met gemiddeld 90.000 de minste haren op hun hoofd. 

Rood haar is trouwens de meest zeldzame haarkleur en komt maar bij 1% van de wereldbevolking voor. Blond haar komt volgens een schatting voor bij ongeveer 2% van de mensen en zwart haar is de meest voorkomende haarkleur. 
Meer tips van trends in kapsels


Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar gebruiken we de stijltang wel op de juiste manier?

Voor of na de vakantie je haren knippen?

De vraag die vaak gesteld wordt in de kapsalon elke zomer opnieuw; Is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Hierover zijn de meningen verdeeld! Wij vertellen je hoe wij erover denken.

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven.