Home / Tips / Haaruitval wat kun je er tegen doen?

Haaruitval? Met deze tips heb je straks weer gezond en vol haar

Haaruitval is straks verleden tijd (of in ieder geval een heel stuk minder).

Haaruitval bij vrouwen kan erg vervelend zijn. Iedereen heeft er wel eens last van haaruitval dit zijn vaak periodes, de ene keer is het erger dan de andere keer. Wat kun je er nu eigenlijk tegen doen? Je leest het hieronder. 


Last van haaruitval?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je last van haaruitval kunt krijgen, zoals door teveel stress en door te roken. Maar er zijn nog veel meer redenen waardoor jij je haren verliest. Dagelijks verlies je gemiddeld zo’n 50 tot 100 haren per dag. Als je meer haren per dag verliest gaat het opvallen. Je krijgt dan moeilijk model in je haar en je haren zien er slap en futloos uit. In hele extreme gevallen zie je ook echt dat je haar dunner is op sommige plekken of je hebt zelfs kale plekken. Meestal is dit een periode en stopt het vanzelf weer, maar als je je haren toch een handje wilt helpen lees dan verder en bekijk de onderstaande tips.  


Gebruik een shampoo en conditioner tegen haaruitval

Kies je voor een samen die haaruitval tegengaat. Zorgt deze ervoor dat je haarwortels langer meegaan, wat haaruitval verminderd. Het afremmen van haaruitval werkt alleen als je regelmatig je haren wast met een shampoo die daarvoor bestemd is. 


Voorkom een ijzer tekort. 

Je hebt voldoende voedingsstoffen nodig om je haar gezond te houden. Als je lichaam te weinig ijzer binnenkrijgt kan dit leiden tot haaruitval. De beste manier om ervoor te zorgen dat je voldoende ijzer binnenkrijgt is door (rood)vlees, vis en groene groenten te eten. Als je twijfelt of je wel of geen extra ijzer moet innemen om haaruitval te voorkomen, ga dan even langs bij de huisarts.


Pas op met vitamine A

Vitamines zijn over het algemeen goed voor je lichaam maar een teveel aan vitamine A kan ernstig gevolgens met zich mee brengen. Je kunt last krijgen van: haaruitval (ofcourse), droge mond, spierpijn, misselijkheid, hoofdpijn en een schilferig huid. Let hier dan ook op anders kun je lang wachten op die prachtige lokken. 


Neem extra vitamine B, C en zink. 

Vitamine B is goed voor je haar. Het zorgt er niet alleen voor dat je haar goed groeit, maar het herstelt ook beschadigd haar en het zorgt ervoor dat je haar niet broos wordt. Het zit vooral in vlees, vis, groente, fruit, brood, aardappelen, eieren, noten, melk en graanproducten. Vitamine B2 helpt bijvoorbeeld het ijzer in je lichaam goed op te nemen. Vitamine B3 verbetert de bloedcirculatie van de hoofdhuid. Vitamine B5 is een vitamine wat helpt bij het tegenhouden van de vergrijzing van het haar en voorkomt haaruitval.

Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling en de afbraak en opbouw van aminozuren, waaruit eiwitten zijn opgebouwd. Vitamine B8 is nodig om energie uit eten vrij te maken en het speelt een rol bij de vorming van vetzuren. Vitamine B8 houdt de huid en het haar gezond. Dus als je haar niet meer in model te krijgen is, is het handig om Vitamine B8 te nemen. Het wordt ook wel biotine of vitamine H genoemd: H van haar ;). Dan heb je ook nog Vitamine B12. Dit zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel.

Vitamine C werkt als antioxidant. Het is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer (wat weer belangrijk is voor je haar) en het zorgt ervoor dat je weerstand op peil blijft. Vitamine C zit in fruit, groente, aardappelen en in koolsoorten. Zink is een mineraal en zorgt voor de opbouw van eiwitten, de groei en vernieuwing van weefsel, de stofwisseling en een goede werking van het afweer- en immuunsysteem. In enkele voedingsmiddelen zit een klein beetje zink: vlees, kaas, graanproducten, noten, garnalen en mosselen. Je hebt ook supplementen om je zink inname te verhogen.


Koop een goede borstel

Kies voor een borstel die bij je haartype past, doe je dit niet kan het veel schade aanrichten. Vermijd plastic borstels omdat deze je haar statisch maken, waardoor je meer kans hebt op beschadiging van het haar. Ook de metalen borstels moet je vermijden. De metalen pinnen zijn veel te hardnekkig voor je hoofdhuid en je haren. Probeer een borstel te komen met echt haar. Door de echte haren schuur je je hoofdhuid niet kapot en voorkom je dus dat er haarzakjes beschadigen.

Borstel je haar ook pas wanneer het droog is. Als je haar nat is staan de haarschubben nog open en als je er dan met een borstel doorheen gaat kan je haar afbreken. Als je haar droog is zijn je haarschubben weer gesloten dan is je haar veel minder kwetsbaar en kan borstelen geen kwaad. 


Hoofdmassages

Met dit middel om je haargroei te stimuleren hebben we natuurlijk helemaal geen problemen. Je haar sneller laten groeien door af en toe jezelf te verwennen met een hoofdmassage klinkt als muziek in de oren. Vraag dus maar aan je beste vriendin, boyfriend of mama of ze even tijd willen maken om jouw hoofd te masseren met een heerlijke warme olie speciaal voor je haar. Door deze hoofdmassages stimuleer je de haargroei en daarnaast kun je je ook lekker even ontspannen op deze momenten! Ideaal!


Hoofdmassages en water drinken

Drink minimaal 8 glazen water per dag, water drinken helpt bij het versnellen van je haargroei voor de opbouw van je haar is er veel water nodig. Zonder water, geen haar. Het is namelijk zo dat sterk haar sneller groeit en water drinken wil wel helpen bij het versterken van je haar. Een goede hydratatie laat je huid daarnaast ook nog een stralen. Vul de glazen dus maar met water en zorg dat je goed drinkt! Je haar sneller laten groeien met behulp van water! Hoe makkelijk kan het zijn : )?!


Lekker bewegen

Hoe meer je beweegt, hoe beter je bloedsomloop is. Een goede bloedsomloop is heel belangrijk als je last hebt van haaruitval en je weer mooi en dik haar wilt hebben. Je hoofdhuid heeft een goede bloedcirculatie nodig om je haren gezond te houden of te maken. Een slechte doorbloeding kan haarverlies tot gevolg hebben. En dat willen we niet!Meer tips van trends in kapsels

Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar gebruiken we de stijltang wel op de juiste manier?

Voor of na de vakantie je haren knippen?

De vraag die vaak gesteld wordt in de kapsalon elke zomer opnieuw; Is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Hierover zijn de meningen verdeeld! Wij vertellen je hoe wij erover denken.

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven.