Home / Tips / Wat is mijn gezichtsvorm?

Hoe bepaal ik mijn gezichtsvorm?

Ben jij al heel je leven op zoek naar het perfecte kapsel? Dan maken wij voor jou graag een einde aan deze zoektocht. Het is belangrijk dat je een beeld van jezelf krijgt en om je gezichtsvorm te ontdekken. Dankzij dit trucje weet je in een mum van tijd van je gezichtsvorm is en lees je enkele kapseltips die je op weg helpen naar jouw droomkapsel. 


Zo bepaal jij jouw gezichtsvorm

Om je gezichtsvorm te ontdekken, is het belangrijk dat je een beeld van jezelf krijgt. Neem daarom een foto van jezelf en druk deze vervolgens af. Zorg ervoor dat je haar strak naar achteren gekamd is en let erop dat de foto groot genoeg is. Vervolgens ga je de omtrek van je gezicht omlijnen met een stift en de hoeken met elkaar verbinden.

Tip: neem ook zeker je haarlijn in acht. Kijk nu eens goed naar de tekening en probeer een van onderstaande zeven vormen te ontdekken.Rond

Werk niet met volume aan de zijkanten hierdoor lijkt je gezicht ronder! Probeer het haar aan de zijkant zo glad mogelijk te houden en probeer eens om je haar achter je oren te steken. Dit staat heel mooi bij een iets ronder gezicht! Wil je je kapsel wel wat extra body geven die dit dat bovenop.


Ovaal

Herken je een ovaal? Dan heb je de ideale gezichtsvorm. Op vlak van kapsels heb je dan ook de meeste keuze: dit kan gaan van heel lang haar tot een ultra kort kopje. Ook qua volume heb je geen beperkingen en kan je makkelijk iets meer in de hoogte of breedte gaan werken.Diamant

Dames met een diamantvormig gezicht hebben vaak uitgesproken jukbeenderen, een kleiner voorhoofd en een iets scherpere kin. Beachwaves staan jou prachtig! De vorm van de krul zal je gezicht wat zachter maken. Verder kies je niet voor een te kort kapsel en draag je je haar niet te veel in je gezicht.


Driehoek

Heb je een driehoekig gezicht? Dan heb je vaak een iets kleiner voorhoofd en een bredere kin. Ga voor een asymmetrische bob! Dit kapsel voegt namelijk evenwicht toe en zo lijken je brede kin en smalle voorhoofd meer in verhouding. Ook een zijscheiding werkt voor jou goed, omdat je voorhoofd hierdoor breder lijkt.

Omgekeerde driehoek

Een omgekeerde driehoek kan je herkennen aan de smalle kin en aan de haarlijn, deze wijkt namelijk meestal een beetje naar achteren uit. Iets wat je makkelijk kan camoufleren door een pony of een schuine lok. Maak je scheiding niet te laag, want anders ga je je haarlijn extra benadrukken.


Hartvormig

Wie een hartvormig gezicht heeft, vaak een soort van puntje in de haarlijn en een smalle kin. Ga voor een halflange coupe met een mooie wave. 

Vierkant

Bij een vierkant gezicht heb je meestal een sterkere kaaklijn. Deze wil je iets subtieler doen lijken door bijvoorbeeld extra laagjes te knippen om zo meer volume te creëren. Zo krijgt je gezicht een zachtere uitstraling en valt je uitgesproken kaaklijn minder op.


Meer tips van trends in kapsels

Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar gebruiken we de stijltang wel op de juiste manier?

Voor of na de vakantie je haren knippen?

De vraag die vaak gesteld wordt in de kapsalon elke zomer opnieuw; Is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Hierover zijn de meningen verdeeld! Wij vertellen je hoe wij erover denken.

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven.