Home / Tips / Hoe krijg je dikker haar? Dikker haar krijgen is voor velen een grote wens.

Hoe wordt mijn haar dikker?

Hoe krijg je dikker haar? Dikker haar krijgen is voor velen een grote wens, maar helaas niet iedereen is gezegend met een volle bos haar. Wil je toch een poging wagen om je haar dikker te maken? Met deze tips lukt het jou om dun haar optisch of letterlijk dikker te maken. 

Dik haar: het heeft allemaal te maken met goede genen, of zijn er technieken om natuurlijk dikker haar te krijgen? In deze blog geven wij je advies over hoe je dikker en voller haar kunt krijgen - zowel stylingtips, eenvoudige veranderingen in je levensstijl en essentiële producten die je nodig hebt om je haar dikker te maken. 

Het liefst word je op een dag wakker met een volle bos haar. Maar vaak heeft dun haar de neiging om te gaan “hangen” en mist het volume.1. Less is more met de haarproducten.

Wil je je haar dikker maken? Het is misschien verleidelijk om een flinke dot volumemousse aan te brengen in je haar voor volume: doe dit niet. Gedurende de dag hebben de haarproducten juist een verzwarend effect. Gebruik zo min mogelijk producten, haal af en toe even een hand door je haar of gooi je haar een keer voorover en achterover. En voilà je hebt weer volume.2. Gebruik droogshampoo of zoutspray voor optisch dikker haar.

Het is wel aan te raden om luchtige producten te gebruiken die zorgen voor volume. Denk hierbij aan droogshampoo of een zoutspray. De spray maakt je haar wat stugger, waardoor het bij de haarwortels wat steviger wordt. Spray (een beetje) in handdoekdroog haar föhn je haren droog, je voelt het al je haar wordt stugger en steviger. Je kunt de spray ook in droog haar gebruiken.

Breng de spray aan in je haren kneed met je handen flink door je lokken terwijl je ondersteboven hangt en kom dan weer omhoog. Wat ook echt een wondermiddeltje is, is volumepoeder. Daar gaat je haar letterlijk recht van overeind staan. Hello, big hair!


3. Was je haar niet te vaak.

Te vaak je haar wassen zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën die je talgkliertjes aanmaken verdwijnen, waardoor je haar minder dik en soepel wordt. Probeer je haar daarom maximaal 2 á 3 keer per week te wassen, doe dit bij voorkeur met een volumeshampoo. Je moet misschien even door de zure appel heen bijten (lees: Je haar maar één keer per week wassen - zo doe je dat). Uiteindelijk kan dit je helpen om je haren dikker te laten worden. 4. Slaap met een knot of vlecht in.

Dikker haar krijgen terwijl je slaapt? Ja, het kan dus. Douche de avond van tevoren en doe je semi-droge haar vervolgens in een vlecht of hoge knot. Ga daarna op een kussen met droge handdoek liggen, en de volgende dag ben je gezegend met een flinke bos met slag erin. Even verstevigen met wat zeezout spray en klaar is Kees.

Wist je trouwens dat je haar ook kan breken van je haarelastiek? Het is verstandig om een Invisibobble (een gedraaid, plastic elastiek) te dragen. Daar breekt je haar namelijk niet van af. Ideaal!5. Behandel je haar met liefde.

De reden dat ons haar vaak uitvalt is, naast wisselende temperaturen of droge ruimtes, omdat we er te veel aan ons haar zitten. Bijna iedereen met lang(er) haar is schuldig aan het veelvuldig heen en weer zwiepen van het haar om het even ‘los te gooien’. Wil jij dikker haar krijgen? Dan is het aan te raden om je haren zoveel mogelijk met rust te laten. Borstel je haar niet teveel en beperk het gebruik van hete stijl- en krultangen. Je haar krijgt ruimte om gezond en sterk te blijven én goed te groeien.  6. Voed je haar van binnenuit met gezond eten.

Er is ook enorm veel winst te behalen als je probeert voldoende omega 3-vetten binnen te krijgen, die goed zijn voor sterke nagels, huid en haar. Eet dus lekker veel vis, olijfolie, noten en peulvruchten om je haar soepel en vol te houden. En vergeet ook niet veel water te drinken!


7. Probeer zo min mogelijk te stressen.

Misschien erger jij je kapot aan je futloze kapsel, maar probeer dit juist niet te doen. Periodes van stress en vermoeidheid is funest voor je haargroei, je haren vliegen er dan met bosjes uit. Las dus regelmatig rustmomentjes in, vooral in drukke tijden, ga op tijd naar bed en wind je niet te veel op. Dikker haar krijgen is gewoon het makkelijkst als je heel, heel rustig en geduldig blijft!Meer tips van trends in kapsels

Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar gebruiken we de stijltang wel op de juiste manier?

Voor of na de vakantie je haren knippen?

De vraag die vaak gesteld wordt in de kapsalon elke zomer opnieuw; Is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Hierover zijn de meningen verdeeld! Wij vertellen je hoe wij erover denken.

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven.