Home / Tips / Deze trucs om je haar maar één keer per week wassen kende je vast nog niet!

Je haar maar één keer per week wassen - zo doe je dat

Deze trucs om je haar maar één keer per week wassen kende je vast nog niet!


Ken je het gevoel van vettig haar? Dat is talg wat zich ophoopt tussen je haarwortels. Iets waar de meeste vrouwen niet blij van worden. De snelste en de meest makkelijke manier om dit te bestrijden, is door naar de shampoofles te grijpen wanneer je ook maar een klein beetje vettigheid bespeurt.

Op lange termijn is dit slecht voor je haar. Alle natuurlijke olieën verdwijnen van de hoofdhuid, waardoor de talgproductie alleen maar wordt gestimuleerd. Het gevolg: haar en hoofdhuid die compleet uit balans zijn, wat betekend sneller weer vet haar.

Afhankelijk van je haar- en hoofdhuidtype is het aan te raden om je haar daarom één keer per week te wassen. Dit is natuurlijk één van de laatste dingen waar je op zit te wachten wanneer je griezelt van vettigheid en hoofdhuidkriebels.

Maar maak je geen zorgen, we got you: hieronder staan vier tips op een rijtje gezet om jou door je stugge haardagen heen te helpen.Je haar vast dragen

Als je lang haar hebt, kun je gelukkig afwisselen met haarstijlen. Zo kun je je haar de eerste paar dagen mooi los dragen. Wanneer je merkt dat de vettigheid toeslaat, kun je variëren met (halve) updo's, staarten, knotjes en vlechten. Doordat je haar vastzit, valt het talg minder op. Bovendien geeft "vies" haar je extra stevigheid. Je zult dus merken dat je haarcreatie langer in model blijft zitten dan met pas gewassen haar!


Milde shampoo

Wanneer je een gevoelige hoofdhuid hebt, kunnen bepaalde reguliere shampoos te heftig voor je zijn. Vaak bevatten deze SLS (Sodium Lauryl Sulfate), wat je hoofdhuid erg grondig wast. Het kan zijn dat deze te agressief voor je zijn, en dat je genoeg hebt aan een milde shampoo. Bij het gebruik van een milde shampoo wordt je haar wellicht veel minder snel vettig!


Droogshampoo

Het poedervormige goud dat droogshampoo heet, vanaf nu is dit je beste vriendin. Voor blondies en brunettes. Merk je dat je haaraanzet wat vettig wordt? Verdeel je haar dan in een middenscheiding en spray wat droogshampoo op je scheiding, vanaf zo'n 20 centimeter afstand. Maak vervolgens een zijscheiding en herhaal. Werk zo je hele haaraanzet af, waarna je je vingertoppen erdoor haalt. Eventueel kun je ervoor kiezen om het overtollige uit te borstelen. Zo kun je weer een paar dagen vooruit. Droogshampoo bestrijdt niet alleen vettig haar, maar zorgt ook nog eens voor extra volume en hold. Wie wil dat nou niet?


Geen conditioner op je hoofdhuid

Conditioner bestaat vaak uit een soort crème, welke is ontwikkeld om je haar te verzachten, ontwarren of herstellen. Vaak zijn er daarom oliën en boters aan toegevoegd om je haar te voeden. Hoewel dit fantastisch werkt voor je lengtes en puntjes, is een conditioner meestal minder geschikt om aan te brengen op je hoofdhuid. Je begint dan als het ware na je wasbeurt al met een vettig laagje op je haarwortels. Je kunt het daarom het beste gebruiken in de onderkant van je haar. Heb je lang haar? Maak dan een lage staart en gebruik de conditioner alleen in de staart. Hopelijk heb je met behulp van deze tips een prachtige gezonde haardos!


Meer tips van trends in kapsels

Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar gebruiken we de stijltang wel op de juiste manier?

Voor of na de vakantie je haren knippen?

De vraag die vaak gesteld wordt in de kapsalon elke zomer opnieuw; Is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Hierover zijn de meningen verdeeld! Wij vertellen je hoe wij erover denken.

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven.