Home / Tips / Maak je eigen haarmakser, goedkoop maar vooral super gezond voor je haar

Een haarmasker die je makkelijk zelf kunt maken.

Ken je dat? Ook al gebruik je een goede shampoo en conditioner, je haar blijft droog aanvoelen. Het helpt om regelmatig een haarmasker te gebruiken. Je haren gaan weer glanzen en het wordt weer heerlijk zacht. Onze tip: maak je haarmasker zelf!Waarom een haarmasker?

Een haarmasker is vooral belangrijk voor vrouwen die hun haar regelmatig verven en/of stylen met een föhn of stijltang. Als je het alleen bij een conditioner houdt krijgt je haar niet voldoende voeding en kan je sneller gespleten haarpunten krijgen en zal je haar sneller klitten. Voor vrouwen die van zichzelf al droog en breekbaar haar hebben, kan een haarmasker geen kwaad!  

Maak je haarmasker zelf.

Er zijn verschillende recepten voor haarmasker, wij hebben gekozen voor naar ons idee de meeste geschikte voor ieder haartype. Een zelfgemaakt haarmasker is natuurlijk en zit bomvol goede vitamines. Elk haartype kan met een zelfgemaakt haarmasker weer stralen. Olijfolie, honing, banaan, mayonaise en avocado maken je haar weer glanzend en zacht. Bier en ei verstevigen je haar.


Wat heb je nodig?

Benodigdheden: 3 el mayonaise, 1 halve eetlepel olijfolie, 1 ei, 1 geprakte banaan en 1 overrijpe avocado.


Hoe maak je het?

Prak de avocado en de banaan tot een glad mengsel. Klop het ei los. Voeg het ei de olijfolie en de mayonaise toe aan het avocado/banaan mengsel even goed roeren. Verdeel het haarmasker over je haar en wikkel vervolgens (aluminium)folie om je hoofd. Laat het masker minimaal 30 minuten intrekken en was het volgens zorgvuldig met lauwwarm water uit. Was je haar daarna licht 1 keer met shampoo, gebruik een klein beetje conditioner en voilà je haar ziet er stralend uit! 

Tip! Aluminiumfolie zorgt ervoor dat het masker beter zijn werk doen. De ingrediënten worden door het folie gemakkelijker door je haar opgenomen. Dit zorgt ervoor dat je haar nog beter verzorgd wordt!