Home / Tips / Met deze verschillende technieken creëer jij de perfecte krul

Met deze verschillende technieken creëer jij de perfecte krul.

Heb je steil haar dan wil je krullen, heb je krullend haar dan wil je stijl haar. Als je niet genetisch gezegend bent met een mooie bos natuurlijk krullen, kun je ze nog steeds krijgen met deze eenvoudige technieken om het haar te krullen. 


Het is belangrijk om je haar goed voor te bereiden voordat je de krullen in je haar draait. Zorg ervoor dat je haar helemaal droog is en gebruik een product die je haar beschermt tegen de hitte van je stylingtool. Ontwar het haar door het goed door te borstelen en werk systematisch door middel van horizontale scheidingen begin met de nek en werk zo naar boven toe. Wil je weten welke technieken je kunt gebruiken om je haar te krullen? Lees dan verder.


Krullen met een stijltang 

Het klinkt misschien wat onnatuurlijk, maar een van de gemakkelijkste manieren om haar te krullen is eigenlijk om een stijltang te gebruiken. Je gebruikt de stijltang op dezelfde manier als dat je een lint om een cadeau krult. Met deze methode heb je gegarandeerd de hele dag krullen. Bovendien werkt deze techniek uitstekend voor korter haar. 

Hoe krul je je haren met een stijltang?

 1. Spray het haar eerst in met een hittebeschermende spray. 
 2. Begin onderaan je nek met horizontale scheidingen en werk zo baan voor baan naar boven.
 3. Neem een krul van ongeveer 3/5 cm breed. Zet de stijltang zo dicht mogelijk tegen de hoofdhuid aan en klem de pluk. Draai de stijltang vervolgens 360 graden en trek de stijltang langzaam naar beneden. Zorg ervoor dat je je haar niet te strak klemt, anders glijdt de stijltang niet door je haar of maak je geen vloeiende krul.
 4. Herhaal stap 2 met de rest van het haar.
 5. Gebruik je vingers om krullen los te maken en sluit af met haarlak om de look af te maken. Het is zo makkelijk!Geen tijd? Maak een paardenstaart.

Als je maar een paar minuten hebt om je haar te stylen? Ben je nog niet super ervaren met het krullen van je haar? Dan is dit de curl hack voor jou.  

De paardenstaart techniek

 1. Spray het haar eerst in met een hittebeschermende spray.
 2. Maak een hoge paardenstaart. Tip: Wissel de hoogte van de paardenstaart eens af zo creëer je per dag een andere look!
 3. Pak telkens kleine plukken uit je paardenstaart en krul deze met een krultang of stijltang. 
 4. Verwijder de het elastiek en ga met je vingers door het haar om de krullen te verzachten.Krullen met het koord van de badjas

Bij deze warmte vrije methode maak je gebruik van het koord dat in je badjas zit. Wij zijn fans van deze techniek omdat het een comfortabele, gemakkelijke manier is om je haar te krullen terwijl je slaapt. 


Hoe gebruik je nou dat koord van je badjas?

 1. Verdeel je haar in twee delen links en rechts.
 2. Leg het koord op je hoofd ongeveer 5/10 cm van je haarlijn met de koordjes hangend naar beneden. Klem het koord eventueel vast op je hoofd. 
 3. Twist de linkerkant en om het linker koord en de rechterkant om het rechter koord.  Twist je het haar naar buiten valt de krul ook naar buiten. Twist je het haar naar binnen valt de krul naar binnen. Ben je aan de onderkant van je haar aangekomen? Zet deze dan vast met een elastiek en verwijder de klem op je hoofd.
 4. Laat het koord gewoon op terwijl je bijvoorbeeld je make-up doet, om zachte krullen te krijgen.
 5. Of laat het 's nachts aan voor strakkere, meer gedefinieerde krullen.


Krullen met zelfklevende rollers

Rollers zijn een super gemakkelijke manier om je haar te krullen. Je kunt de rollers op verschillende manier in draaien voor een speels effect. Zorg er wel voor dat je de punten goed indraait om rare knikken te voorkomen. De sleutel tot het stylen van je haar met deze zelfklevende rollers is het kiezen van de juiste maat hoe groter de roller, des te losser de krul. 


Hoe draai je de zelfklevende rollers in?

 1. Breng een serum aan in je haar maak het haar zo goed als droog. 
 2. Verdeel het haar in secties en wikkel elk deel van het haar op begint te rollen vanaf de uiteinden tot de wortels.
 3. Wanneer het haar volledig is opgedroogd, verwijder je de rollen en gebruik je je vingers om krullen los te maken voor een zachte, glamoureuze look.

Tip: Extra volume? Behandel het haar eerst met een föhnborstel en draai de roller dan in de pluk zo kan het haar afkoelen in de roller. 

De verschillende tools om je haren te krullenMeer tips van trends in kapsels


Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar gebruiken we de stijltang wel op de juiste manier?

Voor of na de vakantie je haren knippen?

De vraag die vaak gesteld wordt in de kapsalon elke zomer opnieuw; Is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Hierover zijn de meningen verdeeld! Wij vertellen je hoe wij erover denken.

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven.