Home / Tips / Rijstwater voor je haar

Rijstwater voor je haar

Wist je dat rijstwater hartstikke goed is voor je haar? Rijstwater zit namelijk vol eiwitten, mineralen, vitamines en antioxidanten die jouw manen fantastisch verzorgen, beschermen  en versterken.  

Wat is rijstwater precies?

Eigenlijk is het heel simpel, rijstwater is water waarin rijst een tijdje heeft gelegen. Dit kan zijn dat je de rijst gewoon in het water hebt gelegd of het water waarin je de rijst gekookt hebt. Wil jij het jezelf nog makkelijker maken? Rijstwater kun je ook gewoon in de winkel kopen. 

Gooi het water waarin je rijst hebt gekookt dus nooit zomaar weg! Dit water is namelijk hartstikke goed voor je haar!


Wat doet rijstwater voor je haar?

Zoals we al hebben gezegd dit rijstwater vol met eiwitten, mineralen, vitamines en antioxidanten. Rijstwater maakt je haar sterker en het geeft het haar een prachtige glans. De eiwitten, vitamines en mineralen zorgen voor een extra verzorgingsboost en de antioxidanten beschermen je lokken tegen invloeden van buitenaf. Dat is toch wat je wilt!Hoe maak je rijstwater?

Super easy.. Koop rijst in de supermarkt, spoel de rijst even af onder de kraan en leg de rijst in een kom met water. Laat dit ongeveer een half uur weken, roer af en toe door het water en na een half uur in het rijstwater klaar voor gebruik. 

Hoe breng je rijstwater aan op je haar? 

Was eerst je haren met shampoo. Pak vervolgens het rijstwater. Giet het rijstwater over je haren en masseer het haar grondig. Wikkel daarna je haren in een handdoek en laat het rijstwater een half uur intrekken. Na een half uur spoel je het rijstwater uit met water en laat je haren drogen of föhn je haren naar wens. Je haren hebben direct een prachtige glans. Je mag dit twee keer per week herhalen voor sterker en gezonder haar.
Meer tips van trends in kapsels

Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar gebruiken we de stijltang wel op de juiste manier?

Voor of na de vakantie je haren knippen?

De vraag die vaak gesteld wordt in de kapsalon elke zomer opnieuw; Is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Hierover zijn de meningen verdeeld! Wij vertellen je hoe wij erover denken.

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven.