Home / Tips / Vitamines voor je haar

De natuurlijke vitamines voor je haar

Lang vol en gezond haar? Dat is wat iedereen wel wil alleen is dit helaas niet voor iedereen zo.. Wel kun je van binnenuit die haardos een beetje beïnvloeden. Wij hebben voor jou het ultieme lijstje met haarvitamines op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee.


  • Biotine (vitamine B8). Een tekort aan biotine kan zorgen voor haarverlies. Biotine vind je bijvoorbeeld in noten, pinda’s, eieren, zuivelproducten, vis en peulvruchten.
  • Pantotheenzuur (vitamine B6). Deze vitamine is top want het kan het haar iets dikker maken. Volkoren graanproducten, aardappelen, eieren, zuivelproducten, vlees en vis zijn echte vitamine B6 knallers.
  • Silicium. Dit spoorelement zorgt voor sterk haar. Je vindt het onder meer in haver, dadels, rozijnen, bonen, gierst, bananen en knolgroenten.
  • Selenium. Ook weer een spoorelement. Het ondersteunt de hoofdhuid en komt voor in vis, gevogelte, vlees, noten en granen. Paranoten spannen hierbij de kroon en zitten tjokvol selenium.
  • Zink. Zink zorgt voor een goede opbouw van eiwitten en daarmee ook voor alle lichaamsweefsels, waaronder haar. Zink komt in kleine hoeveelheden voor in veel verschillende voedingsmiddelen, zoals vlees, graanproducten, noten en schaal- en schelpdieren zoals garnalen en mosselen.


Wil je jouw manen dus ondersteunen? Zorg dan in de basis voor gevarieerde, gezonde voeding en voeg bovenstaande vitamines en spoorelementen zeker toe. Zet die eieren, noten en vis dus maar op het menu.Meer tips van trends in kapsels

Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar gebruiken we de stijltang wel op de juiste manier?

Voor of na de vakantie je haren knippen?

De vraag die vaak gesteld wordt in de kapsalon elke zomer opnieuw; Is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Hierover zijn de meningen verdeeld! Wij vertellen je hoe wij erover denken.

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven.