Home / Tips / Een blonde haar kleur

Welke kleur blond?


Now it’s your time to shine! En je weet wat ze zeggen: ‘blonde girls have more fun!’ Of dit echt zo is, daar gaan we maar niet verder op in.


Tegenwoordig is het heel normaal om je haren te kleuren of om highlights in je haren te doen, maar welke kleur moet je eigenlijk kiezen? Kijk samen met een specialist naar een kleur die het beste bij jouw past! Als je kiest voor blond ga dan voor een kleur die het dichtst bij je eigen haar kleur ligt en zo natuurlijk mogelijk zodat wanneer je uitgroei tevoorschijn komt krijg je een natuurlijk overgang en hoef je niet meteen naar de kapper te hollen. 


Wat wel zo is, is dat blond weer absoluut helemaal in is deze zomer. Je krijgt er een heerlijk fris koppie van en je huid lijkt ook direct enkele tinten donkerder; the perfect summer look!Wij hebben de meest populaire tinten blond voor de zomer op een rijtje gezet. En wil je nu weten welk type blond het beste bij jou past? Lees dan verder..

Voor welke kleur blond ga jij
Witblond

We beginnen bij één van de meest lichte kleuren blond die er is: witblond. De witblonde haarkleur staat echt perfect bij mensen met lichte kleur ogen. Vooral bij de kortere coupes knalt deze combinatie echt gigantisch. Een dikke aanrader dus!

De witblonde tint heeft ook een nadeel, namelijk dat je haar nauwelijks nog glanst. Niet heel handig dus wanneer je mooi lang haar hebt. Je kan een haarmasker of een olie in je haren doen om het te verzorgen en te voeden tegen uitdroging.

Een mooie witblonde haarkleurZonnig goudblond

Wil je een echte beach look, dan is deze tint blond echt helemaal jouw ding. De zonnig goudblonde tint doet denken aan zon, zee en strand. Door deze tint heb je een natuurlijk blond kapsel, de lichte delen in het haar worden namelijk nog meer opgelicht door de zon. Daarom wordt deze tint ook wel ‘sunkissed blond’ genoemd.  namelijk altijd geassocieerd met zon, zee en strand.

De tint geeft je een natuurlijk blond kapsel, waarbij de lichte delen van het haar nóg verder opgelicht worden door de zon. Deze tint wordt daarom ook weleens ‘sunkissed blond’ genoemd. Als je deze kleur niet hebt van jezelf, wordt het tijd voor een kappers bezoekje. Ben je van nature donker of lichtbruin, dan kan de kapper met enkele highlights jou een perfecte beach look aanmeten. Je hebt nu precies wat je wil! En denk je dat de zonnig goudblonde look alleen mooi is in de zomer, dan heb je het mis. Ook tijdens de donkere dagen licht je haarkleur buiten heel mooi op. 
Glamorous platinablond

Deze blonde haarkleur is momenteel de meest populaire tinten in het haar. Het doe je eigenlijk al snel denken aan Marilyn Monroe; vandaar de naam glamorous platinablond. Deze kleur lijkt op de witblonde haarkleur maar dan met gouden lokken die je haar iets meer diepte en warmte geven. Deze tint staat het beste bij vrouwen met een lichte huid en lichte ogen. Heb jij je kledingkast vol met blauw, groen en grijs, dan past deze tint perfect bij jou. 

Het nadeel van deze kleur is dat het lastig te krijgen is en dat je het ook heel goed moet onderhouden met herstellende treatments en zilvershampoo om te voorkomen dat er een gele gloed overheen komt. Ben je van nature donker of bijna zwart? Dan is deze kleur niks voor jou, het contrast is te groot waardoor deze tint een grote aanslag op je haar is. 

Glamorous platinablond


Natuurlijk honingblond

Natuurlijk honingblond is misschien wel de meest ideale blonde tint voor ieder haartype. Omdat iedereen deze haarkleur wel kan hebben! Zelfs met een donkere haarkleur en huid, staat deze honing blonde haarkleur met gouden gloed je perfect.

Voor de dames die al een blonde kleur hebben van zichzelf zal de honing blonde kleur je net wat meer warmte geven.  Wat ons betreft een veilige en altijd goede keus!Meer tips van trends in kapsels

Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar gebruiken we de stijltang wel op de juiste manier?

Voor of na de vakantie je haren knippen?

De vraag die vaak gesteld wordt in de kapsalon elke zomer opnieuw; Is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Hierover zijn de meningen verdeeld! Wij vertellen je hoe wij erover denken.

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven.