Home / Tips / Zo creëer jij volume in je haar

Zo creëer jij volume in je haar

Niet iedereen is gezegend met een volumineuze bos haar. Is jouw haar fijn en futloos? Gebruik dan de volgende tips om daar verandering in te brengen.


Gebruik de juiste producten

Begin met het gebruiken van de juiste shampoo en conditioner. Voor veel dames met lang of met fijn haar is conditioner een absolute must om het haar te kunnen kammen. Conditioners zorgen er namelijk voor dat het haar gladder wordt. Let wel op dat je een conditioner gebruikt die past bij het resultaat wat je wilt bereiken. In dit geval kies je voor een conditioner die valt onder een volume lijn. 

Een handige tip! Gebruik tijdens je wasbeurt een je conditioner, spoel het na een aantal minuten uit om het vervolgens te wassen met shampoo uit dezelfde volume lijn voor het beste resultaat. Zo blijft er niet teveel conditioner achter in het haar en ga je voor een frisse, luchtige look. 


Föhnen is de basis

Föhn je haar droog voor het beste resultaat, maar voor je dit gaat doen breng je altijd een hitte beschermer aan in je haar en een stylings product dit kan zijn in de vorm van een mousse, een spray of een crème. 

Begin met het föhnen van de aanzet op verschillende manieren en in verschillende richtingen, ondersteboven en in tegengestelde richting. Ondersteboven föhnen heeft twee fantastische voordelen: (1) je haar droogt ook aan de onderkant en (2) je creëert meer volume omdat je als het ware een root lift krijgt. Door het haar in tegengestelde richting te föhnen creëren je per direct volume als jij je lok weer de andere kant op gooit. De styling van je haar

Na het droogföhnen van je haar ben je nog niet helemaal klaar. Breng je haar in model naar wens maak hierbij gebruik van het welbekende volume poeder. Strooi het poeder op je haarworstels in verschillende scheidingen over je hoofd. Even goed inmasseren en hallo volume! Geen volumepoeder bij de hand maar heel toevallig wel een jong zusje/broertje/nichtje/neefje die nog in de luiers zit? Steel dan wat babypoeder en strooi dit over je haarwortels. Babypoeder is namelijk gemaakt van talk en de talk zorgt voor stroefheid, ontvetten en heel veel volume. 

Voor de ultieme houdbaarheid toupeer je de aanzet gegarandeerd de hele dag succes met jouw look!


Een knipbeurt

Krijg je na deze routine helemaal geen volume of model in je haren? Dan is het tijd voor een knipbeurt. Het ultieme geheim voor meer volume in je haar is gewoon een kappersbezoek. Verwen jezelf en je haren door te gaan laat er even een stukje afknippen hierdoor lijkt het weer een stuk voller en is het weer gezond! Laat de nodige luchtige lagen knippen en voilà jij kan er de komende maanden weer tegenaan.  Meer volume in je haar? Zo doe je dat:
Meer tips van trends in kapsels


Alles wat je moet weten over de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe. Maar gebruiken we de stijltang wel op de juiste manier?

Voor of na de vakantie je haren knippen?

De vraag die vaak gesteld wordt in de kapsalon elke zomer opnieuw; Is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Hierover zijn de meningen verdeeld! Wij vertellen je hoe wij erover denken.

Feiten over je haar

Over ons haar bestaan nogal wat feiten en fabels. Maar hoe zit het nu echt met ons haar? Het is oh zo belangrijk dat je haar goed zit, het kan ons soms best wat kopzorgen geven.